Refugi del Riu dels Orris

Refugi del Riu dels Orris

Refugi de Fontverd

Refugi de Fontverd

Refugi de Perafita

Refugi de Perafita

 

A dia d’avui l’únic tipus d’allotjament que ofereix la vall és una amplia xarxa de refugis no guardats, escampats tant per la vall com en el perímetre de protecció.

Aquesta xarxa de refugis facilita la planificació per sortides d’un dia o de cap de setmana, i per a travesses o estades de durada més llarga.

Cal remarcar que l’acampada lliure no és permesa, tan sols es pot pernoctar amb tenda des de la posta de sol fins que es lleva. En tot cas, s’ha de demanar permís al Comú.

  • Refugi de Fontverd

Refugi no guardat, obert tot l’any i situat a 1.880m d’altitud, al nord del pic de la Maiana i al sud de la carena que uneix el pic de les Agols amb la Tossa de Braibal. Té capacitat per unes catorze persones, llar de foc, taula i bancs. Aigua a prop.

  • Refugi de Perafita

Refugi no guardat, amb llar de foc, taula, bancs i porxo per a la llenya. Per a deu persones, obert tot l’any. Està a 2.200m, a prop de l’estany de la Nou i a l’oest de la collada de la Maiana.

  • Refugi de Claror

Refugi no guardat, obert tot l’any. Té llar de foc, taula i bancs. Per a vint persones, Està situat a 2.280m, prop de Basses Roges, al vessant nord del pic Negre.

  • Refugi del Riu dels Orris

Refugi no guardat, amb llar de foc, taula, bancs i porxo per a la llenya. Per a sis persones, obert tot l’any. Està a 2.230m, a la riba del riu dels Orris, al sud-est del pic del Pla de l’Ingla i a prop de la cabana de Setut.

  • Refugi de l’Illa

En l’actualitat, refugi no guardat, obert tot l’any i situat a 2.480m d’altitud, en la riba de l’estany de l’Illa i al sud de les crestes de Gargantillar i dels pics dels Pessons i de Ríbuls. Té capacitat per a una seixantena de persones i disposa de llar de foc, taula i bancs. Aigua al costat.

Al mes de juny 2015 van començar les obres per transformar-lo en un refugi guardat, que duraran uns 2 anys. Durant aquest temps, es manté una disponibilitat de 15-20 places.

 

Dins de la zona tampó:

  • Refugi de Prat Primer

Refugi no guardat i obert tot l’any, amb capacitat per a deu persones. Té llar de foc, taula, bancs i porxo per a la llenya. Està a 2.235m, al peu de la collada de Prat Primer i a l’oest del coll Pa.

  • Refugi de Montmalús

Refugi no guardat obert tot l’any i situat a 2.445m, en la riba de l’estany de Montmalús, al vessant sud del pic del mateix nom. Té capacitat per a deu persones, i disposa de llar de foc, taula i bancs.

  • Refugi d’Ensagents

Refugi no guardat i obert tot l’any, amb capacitat per a catorze persones. Té llar de foc, taula i bancs. Està a 2.425m d’altitud, entre els estanys d’Ensagents i Moreno, al sud-oest de l’alt del Griu i del pic d’Ensagents. Servei d’aigua al costat.

  • Refugi de Les Àgols

Refugi no guardat i obert tot l’any, amb capacitat per a sis persones. Té llar de foc, taula i bancs. Està a 2.230m d’altitud, sota el Cap de Montuell, a la dreta del riu de les Agols. Servei d’aigua al costat.

mapa refugis andorra_VMPC

(Font: Govern d’Andorra)

*Actualment, només unes 20 places del refugi de l’Illa estan disponibles ja que s’estan efectuant les obres necessàries per transformar-lo en refugi guardat.