L’activitat més amplament realitzada a la vall és el senderisme. Tres camins de gran recorregut, el GR7, el GR11 i el GRP, i una amplia xarxa de camins locals travessen la vall i s’interconecten per poder accedir a peu als indrets més amagats de la vall:

Plànol VMPC

Llegenda atributs

Camí Longitud Desnivell positiu Desnivell negatiu Dificultat
GRP del Port Negre a la Collada de Pessons 14,86 km 1.200 m 1.000 m Difícil
GR 11.10 de la Plana al Port de Perafita 6,55 km 1.350 m 8 m Moderada
GR 7 de la Plana a la collada de Pessons 12,55 km 1.600 m Moderada

ENTENDRE LA SENYALITZACIÓ :

Senyal

En la franja superior, de color verd, hi figuren l’escut i el nom del comù, i a la part exterior del senyal també hi figura el logotip de la Vall del Madriu-Perafita-Claror (en zones d’administració conjunta del territori, només figurarà el logotip de la vall).

En la franja central del senyal, de color neutre, hi consten tres destinacions significatives: una de propera, una d’intermèdia i una de més llunyana. Aquestes destinacions poden ser valors naturals o culturals i van acompanyades, a la dreta, de la durada del trajecte, i a l’esquerra de la icona del tipus de destinació. Les icones s’han unificat entre tots els organismes oficials perquè a partir d’ara siguin les mateixes en tots els suports oficials (mapes, plànols, guies, etc.).

Si el tipus de camí per accedir a la destinació indicada canvia respecte al que s’està seguint, abans de la distància hi ha de figurar la marca associada al tipus de camí (GR, GRP, CI o CC).

La direcció del camí s’indica mitjançant una fletxa a la part exterior del senyal.

La franja inferior del senyal és del mateix color que la franja superior. A la banda interior hi figura el(s) tipus de camins pedestres (GR, GRP, CI o CC), variants eqüestres o de BTT, amb la marca associada. A la banda exterior hi figura la marca «Andorra» en negre. Entre aquestes dues informacions hi figura, sempre que existeixi, el nom del camí.

LA SENYALITZACIÓ INTERPRETATIVA:

A banda de les senyals orientatives, si us passegeu per la vall us anireu trobant les 13 senyals d’interpretació que us ajudaran a interpretar i a llegir el paisatge. A veure si les trobeu totes!

Senyal a Coll Jovell