C/ Prat de la Creu 74-76, baixos. Andorra la Vella

ESPAIS PROTEGITS D’ANDORRA

A Andorra, a part de la vall del Madriu-Perafita-Claror, tenim dos altres espais protegits, els parcs naturals de la Vall de Sorteny i el de les Valls del Comapedrosa, fet que suposa probablement una de les concentracions d’aquests espais protegits més elevada del món.

Si bé tots tres espais tenen característiques similars també tenen moltes singularitats. En referencia al primer aspecte, convé esmenar que tots tres cerquen, com a objectiu principal, la conservació del seu patrimoni, tan natural com cultural. A més, tots tres disposen, a més d’un refugi guardat, d’una rica i variada xarxa de camins que permet descobrir els seus secrets més amagats, i tots tres formen part del llistat de zones humides d’importància internacional de Ramsar, tractat internacional per la conservació i l’ús sostenible dels medis aquàtics.

Pel que fa a les particularitats, la Vall del Madriu-Perafita-Claror està inscrita a la llista del Patrimoni de la Humanitat atenent el seu valor paisatgístic, mentre els altres dos espais estan catalogats com a Parcs Naturals. La Vall del Madriu-Perafita-Claror destaca per la seva mida, atès que és molt més gran que els altres dos parcs, i pel fet de protegir una vall major preservada en la seva totalitat, fet insòlit als Pirineus. El Parc Natural de la Vall de Sorteny ressalta per l’enorme varietat d’espècies florístiques i hàbitats que inclou, mentre que els principals protagonistes del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa són les zones més elevades del país, inclosos el cim més alt d’Andorra, el Comapedrosa (2.942 m), i les espècies adaptades a aquests ambients extrems.

Us convidem a descobrir aquests tres espais protegits en la guia que trobareu a continuació, on us presentem algunes de les moltes passejades i activitats que hi podeu fer, tan si ens visiteu amb la família com si voleu fer una excursió que requereixi certa preparació.

Descarregueu la guia Espais protegits d’Andorra fent clic aquí.