C/ Prat de la Creu 74-76, baixos. Andorra la Vella

RUTA DE LA SIDERÚRGIA

La vall del Madriu-Perafita-Claror ha integrat la Ruta del Ferro dels Pirineus, itinerari transfronterer del ferro als Pirineus, premiat pel Consell d’Europa.

Els Pirineus són una regió rica en ferro amb una llarga tradició siderúrgica, que ha estat font de riquesa econòmica. Les explotacions forestals, les mines i els edificis industrials resultat d’aquesta activitat econòmica han deixat una empremta profunda en el paisatge i en el teixit urbà de la regió pirinenca. L’objectiu de la Ruta del Ferro dels Pirineus és oferir al públic les claus per a comprendre la història del ferro i la seva producció i elaboració, a través de l’estudi, la conservació i la difusió d’aquest patrimoni que engloba mines, forns de carbó, fargues, habitatges dels obrers i dels empresaris, arquitectura del ferro i escultures contemporànies.

La ruta agrupa al voltant d’un itinerari comú diversos espais de cinc regions veïnes: el Principat d’Andorra, Catalunya, País Basc, Llenguadoc-Rosselló i Aquitània.

Per més informació: www.ironrouteinthepyrenees.com

L’itinerari que transcorre pel paisatge cultural de la vall del Madriu-Perafita-Claror té una durada aproximada de 6 hores, durant les que descobrirem vestigis d’algunes de les places on es transformava la llenya en carbó, les ruïnes de la farga que donava el ferro i camins traçats per donar sortida al metall que es distribuïa a Catalunya. Us podeu descarregar l’itinerari al botó.