C/ Prat de la Creu 74-76, baixos. Andorra la Vella

La creació de rutes turístiques

L’activitat més amplament realitzada a la vall és el senderisme. La vall del Madriu-Perafita-Claror ofereix un entorn únic per realitzar excursions, més o menys llargues, més o menys difícils. Tres camins de gran recorregut, el GR7, el GR11 i el GRP, i una amplia xarxa de camins locals travessen la vall i s’interconecten per poder accedir a peu als indrets més amagats de la vall. Aquests camins van ser oberts a mesura que les diferents activitats s’anaven desenvolupant a la vall, i van ser emprats en els primers temps per pagesos, pastors, fargaires i paquetaires; més endavant per contrabandistes, refugiats i viatgers; avui en dia pels excursionistes. La xarxa viària és doncs el nexe d’unió de totes les activitats que s’han desenvolupat a la vall durant els segles. És un símbol material i immaterial destacat d’aquest paisatge cultural.

A banda d’aquests camins, des de la vall del Madriu-Perafita-Claror hem dissenyat unes rutes per ajudar al visitant a descobrir la vall. Aquests itineraris de dificultat i llargada variada es poden trobar tant en els mapes de la vall que podreu trobar a les oficines de turisme o bé al Portal de la Vall, com en la nostra pàgina web: https://www.madriu-perafita-claror.ad/rutes-suggerides/ En breu també estaran disponibles per la seva descàrrega online.

Per últim, continuem treballant en el desenvolupament d’itineraris temàtics, com ara l’itinerari de la biodiversitat que us permetrà descobrir alguns dels hàbitats més interessants al voltant del refugi guardat i observar part de la flora i la fauna de la vall o l’itinerari de la siderúrgia, que fa part de la Ruta del Ferro dels Pirineus del Consell d’Europa. Us podeu descarregar aquestes rutes des d’aquí: https://www.madriu-perafita-claror.ad/rutes-tematiques/

 

Related Posts

Leave a comment