C/ Prat de la Creu 74-76, baixos. Andorra la Vella

Participació al premi paisatge del Consell d’Europa

El 24 de febrer del 2016, la Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va dirigir una carta als comuns, convidant-los a participar a la 5a sessió del premi del Paisatge del Consell d’Europa. Es un guardó bianual que te com a finalitat millorar la sensibilització de les poblacions envers el valor dels paisatges, el seu rol i la seva transformació. Els comuns van trametre la invitació a la comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror, que va decidir participar amb la candidatura : “La gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror, inscrita a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO com a paisatge cultural”.

La candidatura d’Andorra va quedar seleccionada per poder participar al premi, que finalment va ser atorgat a la candidatura de Letònia, amb el projecte “Rehabilitació de la fortalesa de Daugavpils per salvaguardar els monuments culturals i històrics”. Tots els països van quedar convidats a presentar les seves candidatures en la 5a sessió del Premi del Paisatge del Consell d’Europa, que es celebraria l’any següent a casa del guanyador.

Del 19 al 21 de juny d’enguany ha tingut lloc aquesta sessió, on totes les seleccions nacionals han presentat les seves candidatures, i s’ha atorga el premi a la candidatura guanyadora. Els cònsols major i menor de Sant Julià de Lòria, com a presidents de torn de la comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror, i la directora del pla de gestió de la vall, s’han desplaçat fins a Letònia per donar a conèixer a tots els participants el projecte que conformava la seva candidatura.

Related Posts

Leave a comment