C/ Prat de la Creu 74-76, baixos. Andorra la Vella

La memòria històrica de la vall del madriu-perafita-claror

Commemorant el 15 aniversari de la inscripció de la Vall del Madriu-Perafita-Claror a la llista del Patrimoni de la Humanitat, durant dos anys s’han realitzat 14 documents audiovisuals amb entrevistes a persones relacionades amb la vall, testimonis que expliquen de primera mà la seva història. Els objectius generals del projectes han estat tres: documentar les formes de vida passades que s’estan transformant o desapareixen, entendre el procés de canvi que viu la vall amb el procés de patrimonialització, i sensibilitzar sobre les mirades diverses que la ciutadania pot tenir sobre aquest paisatge cultural.

Aquesta documentació ha estat dipositada a l’Arxiu Nacional d’Andorra per a la seva conservació i custòdia, i perquè s’integri en el seu fons documental.

Alhora, s’han realitzat petits clips de cada una de les entrevistes, que s’han difós a través de Radio televisió andorrana i de les xarxes socials. L’Arxiu Nacional també crearà un canal etnogràfic per la seva difusió. “Veus del Madriu” són petites càpsules de memòria històrica de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, un recorregut en el temps a través dels records d’aquells que la van viure quan encara s’hi conreava i s’hi portava bestiar. Podreu trobar la totalitat d’aquestes càpsules de memòria històrica a: https://www.madriu-perafita-claror.ad/memoria-historica/

Related Posts

Leave a comment