C/ Prat de la Creu 74-76, baixos. Andorra la Vella

La inscripció a l’associació de la ruta del Ferro del Pirineus del Consell d’Europa

El 26 de juliol del 2018, la vall del Madriu-Perafita-Claror es va unir a l’associació de la Ruta del Ferro dels Pirineus. Actualment, la xarxa reuneix 21 recursos culturals que mostren els diversos sistemes de producció i de transformació del ferro, com també l’ús i l’aprofitament d’aquest metall. La vocació de la xarxa és protegir i posar en valor la memòria del patrimoni siderúrgic, de les mines i del paisatge del ferro.

La ruta compta amb el segell de qualitat “Itinerari cultural del Consell d’Europa”. Aquests itineraris són una invitació a viatjar i a descobrir el ric i divers patrimoni d’Europa unint persones i llocs en xarxes compartides d’història i patrimoni. Posen en pràctica els valors del Consell d’Europa: drets humans, diversitat cultural, diàleg intercultural i intercanvis mutus a través de les fronteres.

L’itinerari per la Vall del Madriu-Perafita-Claror invita a la descoberta del important passat industrial de la vall, i alhora donar les eines als visitants per poder llegir el paisatge. Del 1732 al 1845, una farga a la catalana va treballar a la part alta de la vall. Llavors, pastors, agricultors, carboners, traginers i fargaires compartien el mateix espai. La identificació dels testimonis materials que ens han llegat permet entendre l’explotació dels recursos de la vall i interpretar-ne l’evolució.

Trobareu tota la informació sobre aquest itinerari a: https://www.madriu-perafita-claror.ad/rutes-tematiques/

Related Posts

Leave a comment