C/ Prat de la Creu 74-76, baixos. Andorra la Vella

LA Transhumància I LA CONVIVÈNCIA DEL TURISME I EL BESTIAR

Més de 1200 ovelles han arribat aquest mati a la vall del Madriu-Perafita-Claror des de Sispony, on es quedaran gairebé un mes.

El bestiar que pastura a les muntanyes conserva els prats i pastures nets de plantes colonitzadores i matolls i, alhora, contribueix a fertilitzar el sòl amb les seves defecacions. També es prevenen incendis gràcies a la reducció de biomassa i s’evita la proliferació de zones llenyoses. És doncs un element essencial en la gestió forestal i el manteniment del paisatge.

La convivència del turisme i el bestiar a la muntanya és clau pel benestar de tots. El Govern d’Andorra, conjuntament amb els 7 Comuns i l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra han publicat un fulletó per la convivència del turisme i del bestiar a la Muntanya. El turisme de muntanya és totalment compatible amb la ramaderia, si es respecta l’entorn i la resta d’usuaris. El fulletó dona les recomanacions bàsiques per que ambdues activitats es puguin dur a terme de la millor manera.

Podreu trobar els tríptics en diferents indrets del país, així com a les webs de la majoria d’institucions relacionades amb el turisme de muntanya o amb la ramaderia, i aquí mateix:

Perquè tots puguem gaudir de les muntanyes del país!

Related Posts

Leave a comment