C/ Prat de la Creu 74-76, baixos. Andorra la Vella

CAMPUS INTERNACIONAL PER A JOVES IBEROAMERICANS

Del 1 al 15 de juliol del 2019 ha tingut lloc el Campus internacional per a joves iberoamericans a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

El campus, que ha portat per títol “El patrimoni mundial en mans dels joves”, a estat una iniciativa conjunta de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU), del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror (VMPC) i del Govern d’Andorra.

Per una banda, aquesta iniciativa s’inscrivia en el valor que dóna la Conferència iberoamericana a la cultura com a eix estratègic de desenvolupament humà. Els tallers pràctics i teòrics que s’han dut a terme durant el Campus han afavorit la sensibilització dels joves pel que fa al reconeixement, la protecció i la salvaguarda del patrimoni cultural iberoamericà, així com de la biodiversitat i les qüestions relacionades amb el medi ambient. D’altra banda, el Campus s’ha emmarcat dins l’objectiu 11.4 de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de Nacions Unides, que destaca la necessitat de “redoblar els esforços per protegir i salvaguardar el patrimoni cultural i natural del món”, així com en l’objectiu 4.7 que promou l’educació per al desenvolupament sostenible, la valorització de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible. Per últim, el campus ha estat una eina de divulgació de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, del seus valors universals i excepcionals, així com de la resta del país.

El campus ha gaudit de la presència de 13 participants d’entre 18 i 30 anys de Costa Rica, Cuba, Espanya, Guatemala, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Portugal, Veneçuela i Andorra, amb perfils molt diferents. S’han alternat les estades a la VMPC, on els participants han realitzat diferents tallers pràctics sobre el terreny relacionats amb el marcatge de camins, la pedra seca o la protecció de la biodiversitat, i han assistit a xerrades sobre riscos de muntanya, ramaderia o la protecció del medi rural, i estades al centre urbà d’Andorra on han realitzat una sessió d’intercanvi sobre l’Agenda 2030 del desenvolupament sostenible i gaudit d’una mica de tempos lliure.

Related Posts

Leave a comment